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noviembre 2, 2010 / worldwidegastronomy

René Redzepi, el alma de Noma

Noma (en Copenagüe) es hoy el mejor restaurant del mundo, 11 mesas donde reina el concepto “Time and Place”, una cocina donde René Redzepi y su staff experimentan y deleitan a sus comensales sólo con productos de estación de la región nórdica, defendiendo la alimentación sustentable.

René es un cheff jóven inspirador, crítico de una industria que nos empuja cada vez más a la masividad, y que sin dudas nos dará que hablar por muchos años más. Lean esta extensa pero interesante nota en Delicious Days

De allí extraigo una suerte de predicción con la cual concuerdo y creo que de hecho es algo que hoy en día ya está pasando.

“With the industry constantly seeking for new trends, what do you think comes next? Increased focus on the local/sustainability trend?

I think it’s gonna go deeper into that and focus on more specific subjects. I think that vegetarian cuisine will grow a lot, it will grow from, I think, a hippie style, bad cuisine, with tofu burgers and incense, meat dishes without meat, to just cooking vegetable dishes. I think it’s gonna grow a lot, I think people are going to open up for the diversity of vegetables, the diversity of flavor and how you can apply it. You don’t have to necessarily eat that many proteins.

I think that’s the next big one. People are really gonna be surprise about what you can do with vegetables. Vegetables, plants, berries, mushrooms, all types of grains, it’s so huge, I mean, probably 15.000 times bigger than what we have of animals available to eat. There’s not that big variety of animals to eat, a cow, a pig, a lamb, pheasants, all in all, 20, 30 types? I mean, you can find 10 types of carrots in just one of our farms.”

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